Hlavní obsah

Dálnice D35 u Olomouce je po opravě opět průjezdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku je po opravě popraskané části už průjezdná oběma směry. Ve směru na Brno auta jezdí od 15:00, od 21:30 i na Lipník nad Bečvou a dál na Ostravu.

Foto: Policie ČR

Po dálnici se nedá jezdit. Vedro ji poničilo.

Článek

„Uzavření dálnice a její oprava mezi EXITem 281 Přáslavice a EXITem 290 Velký Újezd byla ukončena, provoz ve směru Lipník nad Bečvou obnoven," sdělilo ČTK Ředitelství silnic a dálnic. Dálnice mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem byla uzavřena v sobotu a původně měla být zprovozněna ve čtvrtek. Díky použití rychletuhnoucího betonu byla oprava poškozených míst dokončena už ve středu.

Rozdrcená D35? Na vině horko a beton

Domácí

Vozovka na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem ve směru na Ostravu praskla v sobotu odpoledne. Kvůli zvlněnému povrchu tam havarovalo pět aut, deset lidí utrpělo lehčí zranění.

Dálnice byla v sobotu uzavřena v obou směrech, jelikož byla poškozena i v jízdním pásu na Olomouc. Vozovka praskla na 22 let starém úseku dálnice D35, která má betonový základ. Hlavní roli sehrály vysoké teploty.

Šílené, stěžují si obyvatelé Přáslavic, kudy jezdí řidiči místo popraskané D35

Krimi

Objízdná trasa od soboty vedla přes Přáslavice, Kocourovec a Daskabát. Uzavřený úsek D35 v regionu výrazně komplikoval dopravu a na objízdné trase se v pracovní dny se tvořily několikakilometrové kolony. Doprava značně zhoustla i v Přerově, přes který jezdí hodně řidičů, aby se vyhnuli kolonám u Přáslavic a Velkého Újezdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám