Hlavní obsah

Šílené, stěžují si obyvatelé Přáslavic, kudy jezdí řidiči místo popraskané D35

Právo, pem
Olomouc
Aktualizováno

Obrovské dopravní komplikace způsobuje i v úterý uzavřená dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku, kde v sobotu kvůli vysoké teplotě popraskala vozovka. Před objízdnou trasou, ale i na samotné D35, se stejně jako v pondělí tvoří několikakilometrové kolony. Oprava poškozené komunikace začala v pondělí, opravovaný úsek má být zprovozněn ve čtvrtek.

Přáslavice jsou od rána plné vozidel.Video: Petr Marek, Právo

 
Článek

Nejhorší situace je v obou směrech i před objízdnou trasou u Velkého Újezdu a Přáslavic. Dlouhé kolony jsou i na vjezdu a příjezdu z dálnice.

Foto: Petr Marek, Právo

Opravy na poškozených místech v pondělí ráno stály. Nikdo tam nepracoval.

„Jezdí tu auto za autem, kamion za kamionem. Nemůžeme přejít ani přes ulici. To jde až na přechodu, který je u křižovatky na Mrsklesy. Nějak to ale do toho čtvrtka, kdy má být dálnice už zase v provozu, přežijeme. Bydlím tady už 68 let a na hluk jsem zvyklá,“ řekla Právu v úterý ráno žena, která bydlí bezprostředně u silnice, kudy v Přáslavicích vede objížďka.

Kvůli uzavírce horkem poškozené D35 kolabuje doprava

Domácí

„Katastrofa. Je to tady fakt šílené. Do čtvrtka ale musíme vydržet. Stejně nic nenaděláme,“ přidal svůj názor další přáslavický občan, který se Právu představil jako Jaroslav.

Kvůli vedrům popraskala dálnice D35, havarovalo pět aut

Krimi

Řidiči už tak tolerantní nebyli. „Jedeme s kolegou z Olomouce do Velkého Újezdu do práce, trvá to už tři čtvrtě hodiny a jsme teprve v Přáslavicích. Strašné,“ řekl Právu řemeslník Karel. „Nechápu, jak horkem může dálnice popraskat. Ti, co to dělali, to museli odfláknout. Jinak si to nedovedu vysvětlit,“ dodal nakvašeně.

Foto: Petr Marek, Právo

Přáslavice jsou od rána plné vozidel.

Vozovka na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem popraskala v sobotu odpoledne. „Stalo se tak v důsledku extrémního počasí a procesů v podloží cementobetonové desky,“ řekl Právu mluvčí ŘSD s tím, že poškozený úsek je starý 22 let, dávno po smluvní záruce.

Práce na opravě začaly v pondělí. V úterý v 7:15 ráno ale na místě žádní dělníci nebyli.

„Včera odpoledne jsme dokončili demolici, prohlédli spodní konstrukční podklady dálnice, které byly téměř v pořádku, a připravili betonáž. Dnes ráno jsme ji zahájili. V jedné polovině už beton začíná zrát, teď sledujeme nástup tvrdosti. Jakmile nastoupí do hodnoty, která je stanovena pro bezpečnost provozu, doplníme dopravní značení a budeme pouště dopravu. Určitě splníme slíbený termín, tedy čtvrtek. Možná by se mohlo povést jeden směr pustit už ve středu večer,“ řekl Právu v úterý odpoledne mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Foto: Petr Marek, Právo

Přáslavice jsou od rána plné vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám