Hlavní obsah

ČT vyhlašuje soutěž na nové logo a vizuální styl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká televize se rozhodla zmodernizovat svoji tradiční známku a zavést nový grafický systém. Proto vyhlašuje soutěž na vytvoření nového loga a vizuálního stylu ČT. Podmínky soutěže televize zveřejní během března.

Článek

"Cílem zavedení jednotného designu je sjednotit užívání značky ČT ve všech studiích a definovat závazný manuál praktických aplikací loga. Základní korporátní varianta nového loga by měla navazovat na tradiční značku. Česká televize má ambici vytvořit hodnotný a moderní grafický systém a zavést jej na obrazovku i mimo ni," sdělil písemně médiím v pátek mluvčí  ČT Martin Krafl.

Česká televize osloví grafiky prostřednictvím největších profesionálních designérských organizací ČR, studia, zabývající se primárně korporátní a televizní grafikou, a také vlastní grafiky ČT. 

 "Zaslané návrhy vyhodnotí a nové řešení loga a navazujícího systému značení ostatních kanálů vybere mezinárodní skupina nezávislých odborníků, jejímiž členy budou zástupce britské BBC a francouzské ARTE, profesionálové zoboru grafický design, vizuální komunikace, marketing a televizní grafika," doplnil Krafl.

Nynější logo České televize vzniklo vpadesátých letech a od té doby prošlo několika úpravami, poslední znich byla provedena v roce 1997.

Reklama

Výběr článků

Načítám