Hlavní obsah

ČSSD podpoří v Praze Dolejše, komunisté na oplátku Adámka a Sykovou

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

KSČM vyzve své voliče, aby ve druhém kole senátních voleb podpořili sociální demokraty Evu Sykovou a Františka Adámka v pražských volebních obvodech 17 a 20. Od ČSSD se zase dočká na oplátku podpory Jiří Dolejš v obvodu 23. Právu to v pondělí řekl předseda KSČM Vojtěch Filip.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Dolejš (vpravo) s šéfem strany Vojtěchem Filipem

Článek

Podporu Dolejšovi potvrdil neúspěšný kandidát ČSSD Martin Potůček. „Pokud jde o druhé kolo voleb do Senátu ve volebním obvodu Praha 8, mohu říci, že na společných veřejných diskusích kandidátů s občany před prvním kolem senátních voleb nebyla stanoviska Jiřího Dolejše vzdálená mým,“ napsal Potůček na svém webu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Senátorka a ministryně zdravotnictví Daniela Filipiová.

Na konto Dolejšovy soupeřky Daniely Filipiové z ODS poznamenal, že její názory nezná, navíc poukázal na její časté absence při hlasování horní komory. „Takže si kladu otázku, zda dokáže odpovědně reprezentovat zájmy občanů, které v Senátu zastupuje,“ dodal Potůček.

Naše pomoc může být klíčová, tvrdí Filip

Komunisté zvažují, zda podpoří i některé kandidáty v dalších regionech. „Jednání probíhají i v dalších krajích. Stále se jedná o podpoře panu Michálkovi, žádost sice ještě nedorazila, ale myslím, že se tak stane,“ popsal stav v Praze Filip.

Zároveň dodal, že hlasů komunistů se dočkají i Stanislav Eichler v Jablonci nad Nisou a Miroslav Vlček v Šumperku. Nevylučuje ani, že podpora je možná rovněž pro Stanislava Myšáka nebo Tomio Okamuru ve Zlíně.

Filip připomněl, že podpora komunistů nebyla před dvěma lety bezvýznamná; ve většině obvodů, kde k ní došlo, tento kandidát zvítězil.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám