Hlavní obsah

CK Harmonie nezaplatila, klienty čeká cesta domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/VIS

Cestovní kancelář Harmonie medical ani přes osobní slib majitelky Hany Vitečkové nezaplatila za pobyt desítek svých klientů na chorvatském ostrově Vis. Rekreanty tak ve čtvrtek čeká předčasný návrat domů, který pro ně zdarma zorganizovalo ministerstvo zahraničí spolu s českým konzulátem.

Foto: Martina Raclavská

Čtená zkouška Zimní pohádky

Článek

Peníze za ubytování na účty hotelu totiž do těchto chvil nedorazily, i když majitel hotelu posunul termín pro splacení dluhu o několik dní. Podle odpoledního zpravodajství Českého rozhlasu se rozhodl hoteliér prodloužit termín pro zaslání peněz až do středečního poledne.

CK nechala v Chorvatsku o víkendu asi 300 klientů bez zaplaceného ubytování. Stovka z nich je již doma, dopravu jim zajistil konzulát. Zbývajících 200 je zatím v hotelu a v soukromých apartmánech. Asi 80 lidí, kteří jeli do Chorvatska vlastními vozy, si pobyt na místě znovu zaplatilo v soukromých apartmánech.

Zbytek bydlí v hotelu na náklady hoteliéra. Do čtvrtka však musí pokoje vyklidit. Dluh cestovní kanceláře v hotelu je totiž podle mluvčího ministerstva zahraničí Víta Koláře značně vysoký.

Klienti chtějí žalovat CK i úřad

Klienti CK Harmonie se rozhodli podat hromadnou žalobu na majitelku kanceláře. Ta totiž neměla zaplacené povinné pojištění proti následkům krachu. Zklamaní lidé tak nemají jinou šanci získat zpět peníze, než dohodnout se s majitelkou, nebo vymáhat škodu soudní cestou. Řada klientů chce žalovat i živnostenský úřad, že kanceláři neodebral licenci. Opavští policisté už evidují pět trestních oznámení na majitelku CK od klientů.

Letos již pool pojišťoven vyřizoval další tři pojistné události. Loni pojišťovny řešily úpadek čtyř cestovních kanceláří za celou sezónu.

Reklama

Související témata:

Související články

Klienti CK Harmonie čekají na návrat domů

Oklamaní klienti CK Harmonie medical z Háje ve Slezsku, kteří uvízli v Chorvatsku bez zajištěného noclehu na celou dobu pobytu, jenž si předem zaplatili,...

Výběr článků

Načítám