Hlavní obsah

Chcete si dodělat maturitu? Už je čas začít vybírat školu!

Novinky, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jste vyučení a potřebujete maturitu? Právě teď je správný čas začít vybírat školu a obor. Přihlášky se obvykle přijímají do 15. března. Dosud nepublikovaný celostátní přehled středních odborných učilišť a škol, které nabízejí maturitní nástavby, vám v pondělí 3. března přinese deník Právo.

Foto: Martina Žáčková

Květná zahrada v Kroměříži stojí za prohlídku, i když ji v předjaří ještě nezdobí kvetoucí květinové záhony.

Článek

Kromě adres, e-mailů a www stránek škol zde najdete informace o konkrétních oborech - jak dlouho se studují, zda v denním, dálkovém či večerním režimu. U soukromých škol je také uvedeno kolik se platí za jeden školní rok.

Užitečné www.adresy

http://imaturita.cz/ - ukázky testových úloh s řešením, zkušenosti studentů, další tématicky zaměřené odkazy.

www.maturita.cz/ - spousta zajímavých informací, včetně testových úloh, přehled maturitních plesů, tipy na přípravné kurzy pro přijímací zkoušky na vysoké školy, soutěže

www.didaktis.cz/ - přijímací testy na střední školy.

www.msmt.cz/ - stránky ministerstva školství. Nedávno byly modernizovány. V odkazu Střední školství je například seznam učebnici, které jsou ministerstvem schválené.

www.uiv.cz - Ústav pro informace ve vzdělávání, zajímavé odkazy, registr škol.

www.nuov.cz - Národní ústav odborného vzdělávání: databáze střeních a vyšších odborných škol, informace o uplatňování absolventů daných oborů.

http://prace.statnisprava.cz/ - spojení na státní úřady, včetně úřadů práce a všechny důležité školské instituce. V sekci Školství, odkazu Informace o středních školách, se dostanete na databázi škol, z níž se lze připojit na webové stránky jednotlivých škol.

www.skolaonline.cz - vzdělávací portál na němž jsou desítky užitečných odkazů například o přípravě na maturitu, jazykové školy, studia v zahraničí.

www.ceskaskola.cz - ostře polemické články ke školství, řada praktických informací, z čeho se připravovat, a kde hledat další možnosti.

www.cermat.cz - informace o nové státní maturitě.

www.nvf.cz/leonardo - program EU Leonardo da Vinci zaměřený na odborné stáže do podniků pro studenty SOŠ, SOU, OU, VOŠ, vysokých škol, absolventy i mladé nezaměstnané.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám