Hlavní obsah

Česko čeká výrazné ochlazení, počasí bude na draka

Česko má před sebou razantní ochlazení až o 10 °C. Po pondělním přechodu studené fronty bude do země proudit chladný vzduch od severozápadu. Počasí bude připomínat spíše podzim a místo na koupání to bude na pouštění draků, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.8.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Na pondělním přechodu studené fronty se mohou ojediněle vyskytnout i silné bouřky doprovázené krupobitím, přívalovým deštěm, kdy by mělo spadnout až 30 mm srážek a nárazy větru o rychlosti 70 km/h.

V pondělí bude zpočátku polojasno až oblačno, během dne od západu postupně až zataženo. Mělo by začít pršet, místy se vyskytnou bouřky, na východě území ojediněle i silné. Odpolední teploty vystoupí na 26 až 30 °C, na západě se zastaví do 23 °C.

V úterý bude převládat oblačno, zpočátku dne na východě místy přeháňky nebo déšť. Odpoledne bude docházet místy k ubývání oblačnosti až na polojasno. Ranní teploty 13 až 9 °C. Odpolední teploty vystoupí na 16 až 20 °C, na západě kolem 14 °C. Foukat bude mírný až čerstvý severozápadní vítr s nárazy kolem 55 km/h, který bude naši pocitovou teplotu snižovat.

Podobný scénář bude i ve středu. Bude oblačno, místy přeháňky. Jen přechodně polojasno. Ranní teploty 13 až 9 °C. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C. Naši pocitovou teplotu bude opět snižovat mírný až čerstvý severozápadní vítr s nárazy až kolem 55 km/h.

Ve čtvrtek bude polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Odpolední teploty 20 až 24 °C.

V pátek bude polojasno, během dne na horách ojediněle přeháňky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Odpolední teploty 20 až 24 °C.

Návrat k letním teplotám přinese až závěr týdne. V sobotu bude oblačnosti málo, převládat bude polojasno. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 22 až 26 °C.

V neděli bude polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 17 až 13 °C. Odpolední teploty 23 až 27 °C.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám