Hlavní obsah

Byl to útok na zboží, ne akt státního terorismu, prohlásil Babiš k Vrběticím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pondělí po jednání vlády řekl, že útok na Vrbětice v roce 2014, při kterém zemřeli dva lidé, nebyl aktem státního terorismu. Podle něj se jednalo o útok na zboží bulharského obchodníka.

Babiš: Nešlo o akt státního terorismuVideo: ČTK

 
Článek

„Nešlo o akt státního terorismu, to znamená, že Rusko neútočilo na Českou republiku. Agenti útočili na zboží obchodníka se zbraněmi. Ta munice měla vybuchnout po cestě, takže já jen vysvětluji, že to nebyl útok Ruska na Českou republiku,” vysvětloval Babiš.

Rusko je u Dukovan ze hry, rozhodla vláda

Domácí

Podle něj není přijatelné, aby agenti dělali takovéto operace na území svrchovaného státu. „Je nepřijatelné, že agenti provedli operaci, kterou zpackali. Je mi líto, že zemřeli naši dva spoluobčané,” doplnil.

Za Vrběticemi stojí dva ruští agenti ze Salisbury, potvrdil nejvyšší státní zástupce Zeman

Domácí

Vyšetřovatelé pracují s verzí, že cílem útoku ve Vrběticích byl materiál určený k převozu do Bulharska, řekl dnes novinářům nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Kabinet dnes nepřistoupil k odtajnění zprávy Bezpečnostní informační služby (BIS), které Babiš navrhoval, protože orgány činné v trestním řízení stále pokračují ve vyšetřování.

Anketa

Souhlasíte s názorem premiéra Babiše, že akce GRU ve Vrběticích nebyl akt státního terorismu, ale útok na zboží?
Ano, nešlo o teroristický útok.
33 %
Ne, byl to akt terorismu.
67 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15219 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám