Hlavní obsah

Buzková nechce dát politice sbohem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministryně školství Petra Buzková zřejmě změnila své rozhodnutí opustit vysokou politiku. Podle náměstka pražského primátora a šéfa pražské ČSSD Petra Hulínského Buzková vážně zvažuje kandidaturu za ČSSD do pražského zastupitelstva.

Článek

Kandidaturu Buzkové se chystá s jejím souhlasem navrhnout organizace ČSSD prvního pražského obvodu. Vedení pražské soc. dem. zatím neupřesnilo, jaké úmysly má s Buzkovou, pokud by se stala pražskou zastupitelkou.

Hulinský v úterý řekl, že je jako lídr pražské organizace ČSSD připraven udělat všechno pro to, aby ČSSD na podzim volby do zastupitelstva hlavního města vyhrála. Buzková si stále vede poměrně dobře v průzkumech veřejného mínění, byť její popularita není taková, jako když působila jako místopředsedkyně Sněmovny.

Buzková byla aktivní v pražské ČSSD. V únoru 2001 byla zvolena předsedkyní pražské ČSSD. V čele pražských socialistů ji loni, kdy už nekandidovala, s její podporou vystřídal Hulínský. V souboji o tento post zvítězil s nynějším premiérem a tehdejším ministrem pro místní rozvoj Jiřím Paroubkem.

V souvislosti se zvažovaným odchodem Buzkové z politiky se hovořilo o možnosti jejíího dalšího působení ve Škodě Auto. V české automobilce s německým vlastníkem však našel nové místo bývalý kolega Buzkové v Grossově a Paroubkově kabinetu Martin Jahn, jenž se dobrovolně vzdal politiky.

Anketa

Souhlasíte s tím, aby Petra Buzková (ČSSD) změnila své původní rozhodnutí o ukončení politické kariéry a stala se pražskou zastupitelkou?
ano
16 %
ne
84 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4247 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Buzková do Škody Auto? Nekomentuji, vzkázala

Šéf Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek i ministryně školství Petra Buzková už vědí, jakou roli chtějí v ČSSD hrát při volbách v červnu 2006. K fámě, že chce...

Buzková: Končím v politice

Ačkoli ministryně školství Petra Buzková (39, ČSSD) mnoho let patří k nejoblíbenějším postavám v tuzemské politice, chce z ní odejít. Právu řekla,...

Buzková opustí politiku z osobních důvodů

Důvody, které vedly ministryni školství Petru Buzkovou (39) k rozhodnutí opustit po volbách vrcholnou politiku, byly rodinné, osobní i zdravotní. Ministryně...

Výběr článků

Načítám