Hlavní obsah

Jak se změní opatření? Brífink po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O tom, jaká opatření budou platit po 21. březnu, jednal ve čtvrtek večer kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO). Právě k tomuto datu mají vypršet stávající tvrdé restrikce zavedené na začátku března. Epidemie však výrazně neslábne, politici proto avizovali, že většina opatření zřejmě zůstane dál v platnosti. Brífink po jednání nabízejí Novinky živě.

TK po jednání vlády 18.3.2021Video: ČTK

 
Článek

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) už dříve avizoval, že kvůli přeplněnosti nemocnic většina opatření zůstane v platnosti minimálně do konce velikonočních svátků.

„Opatření po 21. březnu se nebudou výrazně lišit. Také na Velikonoce je třeba zachovat omezení volného pohybu,“ uvedl Blatný po pondělním jednání vlády. Velikonoční prodloužený víkend letos připadá na 2. až 5. dubna.

Vládní politici ale naznačovali, že padnout by mohl alespoň zákaz volného pohybu a sportu mimo katastr obcí.

Nic se nerozvolní ani na Velikonoce, tvrdá opatření budou dál

Domácí

Kromě koronavirových opatření by se měla vláda zabývat i prodloužením nouzového stavu. Ten platí nepřetržitě od 5. října, ten stávající by měl vypršet 28. března.

Řešit se bude i nákup antigenních testů. Zásoby nyní vydrží podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) do 9. dubna. Sloužit mohou pro testování zaměstnanců státní správy i škol.

Kabinet se bude věnovat také povinnému testování na úřadech s méně než 50 zaměstnanci. Větší úřady i firmy už povinně testují.

Reklama

Výběr článků

Načítám