Hlavní obsah

Bude až 20 stupňů, na Velikonoce se ale citelně ochladí

Nevyzpytatelnost dubnového počasí se naplno projeví i o velikonočním týdnu, který právě startuje. Na většině území začal mrazem, v polovině týdne se můžeme těšit na teploty přesahující 20 stupňů Celsia, aby ke konci týdne zase razantně klesly. Pohybovat se budou jen lehce přes 10 stupňů a na hory se vrátí sněžení, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11.4. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Pondělí začalo mrazivě. V šest hod ráno naměřili v Karlových Varech -4,8 °C, v Chebu -2,2 °C, Praha-Kbely hlásí -1,4 °C, České Budějovice -2,5 °C a Brno-2,1 °C. Teploty se budou postupně zvyšovat.

„Víkend přinesl teplotně podprůměrné dny a vrátil teploty na začátek března. Během pondělního dne se budou zvyšovat,“ uvedla Honsová. Rtuť teploměru by se měla pohybovat mezi 13 a 17 °C, v Čechách bude ojediněle až 19 °C.

Celé Česko znovu zasáhne mráz, ovocné stromy jsou v ohrožení

Domácí

Úterý bude ve znamení návratu jara. Bude jasno až polojasno. Délka slunečního svitu se bude pohybovat i přes 12 hodin. Díky teplému jižnímu proudění, které se k nám dostává po zadní straně tlakové výše se středem nad východní Evropou, vystoupí odpolední pocitové teploty na 15 až 18 °C, v Polabí bude až 19 °C.

Ráno ale bude opět na většině území mrazivé – teploty se budou pohybovat mezi 1 a -4 °C.

Díky tlakové výši se můžeme těšit na slunečné počasí také ve středu. Bude polojasno nebo skoro jasno. Ranní teploty klesnou k 6 až 2 °C, na severovýchodě bude kolem 0 °C. Teploty přes den vystoupí na 17 až 21 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno nebo skoro jasno. Odpoledne a večer bude od severozápadu přibývat oblačnosti a postupně se dostaví déšť nebo přeháňky. Počasí u nás začne ovlivňovat studená fronta. Ranní teploty budou klesat k 7 až 3 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C.

V pátek bude počasí u nás pod vlivem vlnící se studené fronty – oblačnosti i srážek bude hodně a teploty půjdou dolů. Bude oblačno až zataženo, postupně se na většině území objeví déšť nebo přeháňky. Ranní teploty klesnou na 8 až 4 °C. Denní teploty vystoupí na 13 až 17 °C.

Husté sněžení zasáhlo Karlovarsko

Krimi

Sobotě udá ráz proměnlivá oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, na horách i srážky smíšené, na vrcholcích hor sněhové. Ranní teploty budou klesat k 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C.

V neděli bude oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na horách, přechodně od vyšších poloh srážky sněhové. Ranní teploty budou klesat k 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C.

Na Velikonoční pondělí by měl koledníky provázet déšť nebo přeháňky, do hor se vrátí sníh. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám