Hlavní obsah

Husté sněžení zasáhlo Karlovarsko

Několik desítek zásahů řešili v noci na sobotu hasiči v Karlovarském kraji. Počasí přineslo množství mokrého a těžkého sněhu, byly problémy zejména s polámanými stromy.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči řešili spadlé stromy na Karlovarsku.

Článek

„Husté sněžení, které v noci z pátku na sobotu zasáhlo Karlovarský kraj, přineslo těžký mokrý sníh. Jeho nápor nevydrželo množství stromů. Hasiči tak od jedenácti hodin v noci do šesti hodin ráno zasahovali u 54 událostí, z nichž odstranění spadlého stromu bylo v padesáti případech,” informoval v sobotu ráno mluvčí hasičů Martin Kasal.

Problémy podle mluvčího nastaly také v domově seniorů v Karlových Varech kvůli elektrické energii a ve třech případech zasahovali hasiči u dopravních nehod.

Mráz, sníh, vítr, ale i oteplení na 15 stupňů. Počasí bude jako na houpačce

Počasí

„V Údolí u Lokte a v Horním Slavkově narazilo osobní auto do stromu, který spadl na vozovku před projíždějícím vozidlem. Nehody se obešly bez zranění. Těžký mokrý sníh lámal a vyvracel stromy na celém území kraje,“ upřesnil mluvčí.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči na Karlovarsku řešili desítky případů kvůli silnému sněžení.

Hasiči měli podle Kasala plné ruce práce zejména s popadanými stromy, a to na mnoha místech. Například u Chebu odstraňovali spadlé stromy na koleje, všechny zásahy se naštěstí obešly bez zranění. Stromy padaly také na dráty elektrického vedení.

Březen byl v Klementinu jen mírně teplejší než únor

Věda a školy

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek dopoledne varoval před silným sněžením, které se týká západní části Čech.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Počasí řádilo na Karlovarsku, hasiči řešili spadlé stromy.

V Jihočeském a Plzeňském kraji na některých řekách pak platí výstraha před vzestupem hladin. Výstraha před silným sněžením platila od pátečních 18 hodin do sobotních šesti hodin ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám