Hlavní obsah

Brno chce novou smlouvu na GP

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Letos závody bez diváků, jen za účasti televizních kamer a za snížený zalistovací poplatek. Pro dalších pět let nová smlouva, s pokud možno přijatelnými finančními podmínkami. Taková je představa brněnské primátorky Markéty Vaňkové (ODS), která by si stejně jako vedení kraje přála, aby tradiční motocyklový závod GP ČR zůstal v Brně i nadále zachován.

Foto: Petr Horník, Právo

Příprava na Velkou cenu Moto GP na Autodromu v Brně (archivní snímek).

Článek

Zatím však není jasné, kde vzít zvláště v současné krizí poznamenané době miliony eur jako nutný poplatek pro španělskou společnost, která vlastní licenci na pořádání závodu a jejíž požadavky se opět zvyšují.

„Letošní ročník měl být posledním, který je sjednán v aktuální smlouvě s pořadatelskou společností Dorna. O další pětileté smlouvě mělo být jednáno na jaře tohoto roku. Pandemie koronaviru však vyvolala nutnost jednání o jiných podmínkách,“ uvádí primátorka Vaňková.

Formule 1 se bude znovu jezdit od července, začne dvěma závody v Rakousku

AutoMoto

Podle ní by se původně sjednaný poplatek na letošní rok ve výši 4,6 milionu korun přesunul na příští ročník. „To už by vše probíhalo za standardních podmínek. Toto řešení jsem schopna podpořit a také dodatek ke smlouvě v tomto duchu podepsat,“ dodává primátorka.

Podmínky vyjednané hejtmanem Bohumilem Šimkem (ANO), tedy letos 1 milion eur a příští rok už šest milionů eur (téměř 160 milionů korun), považuje Vaňková za nutné nechat schválit zastupitelstvem města Brna.

Reklama

Výběr článků

Načítám