Hlavní obsah

Nerozvolňovat, tvrdá opatření prodloužit, razí Hamáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) podporuje, aby se tvrdá opatření v Česku prodloužila minimálně o další týden. Platit by mělo podle něj dále omezení pohybu mezi okresy. Mírnějšími pravidly by se mohlo ale řídit cestování uvnitř okresu. Počty nově nakažených podle vicepremiéra totiž neklesají tak rychle, jak bychom si přáli.

V opatřeních je potřeba dál pokračovat, uvedl ministr vnitra Jan Hamáček Video: Novinky

 
Článek

„Je jasné, že bude potřeba v opatřeních nějakým způsobem pokračovat. Podporoval bych prodloužení opatření minimálně o týden. Umožnil bych ale pohyb za účelem rekreace v rámci okresu,“ sdělil v pondělí na tiskové konferenci ČSSD.

Právě možné prodloužení opatření bude tento týden tématem několika jednání. Řešit by je měla například vláda či rada pro zdravotní rizika.

Hamáček: Česko by mělo požádat Německo o pomoc s pacienty do konce příštího týdne

Domácí

„Já jsem vždycky zastával tvrdší řešení, protože jsou kratší. Musíme ale najít kompromis. Jsme menšinová vláda,” doplnil Hamáček.

Situace se nelepší tak rychle 

Aktuálně počty nově nakažených pozvolna klesají. Například za neděli přibylo 3291 případů nákazy koronavirem, tedy zhruba o 700 méně než před týdnem.

Tisková konference ČSSDVideo: Novinky

„Čísla jsou lepší. Pokles není ale tak rychlý, jak jsme si přáli. Neklesá ani obsazenost nemocnic, tam jsou čísla stále vysoká,” řekl vicepremiér.

Vláda neví, co se stane po 21. březnu

Domácí

V zemi platí přísná epidemiologická opatření. Omezené je cestování mezi okresy, platí zákaz vycházení po 21. hodině. Uzavřená je také většina obchodů a služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám