Hlavní obsah

Bárta prohrál sázku o zrušení volby prezidenta. Volit půjde bez vlasů

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neformální lídr Věcí veřejných Vít Bárta dal vlasy za to, že Ústavní soud kvůli stížnosti senátora Tomia Okamury zarazí přímou volbu prezidenta. To se však nestalo, a tak se nyní Bárta nechá ostříhat, zřejmě dohola.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vít Bárta

Článek

"Vsadil jsem se, že i když VV prosadily přímou volbu prezidenta, nakonec ji Ústavní soud zruší. Jsem rád, že jsem prohrál. Tak se v pondělí nechám ostříhat a v pátek půjdu volit prezidenta," řekl Právu Bárta.

Bárta v polovině prosince napsal: „Stejně jako jsem dal všanc svou kštici v případě, že ministr financí Kalousek vybere na zvýšení DPH o 16 miliard více, stejně tak ji dávám k dispozici v případě, že se stihne prezidentská přímá volba v řádném lednovém termínu. Klidně si oholím hlavu, jestli se stihne volba v řádném termínu.“

Ústavní soudci v pátek rozhodli, že přímou volbu prezidenta neodloží. [celá zpráva]

Návrhu neúspěšného kandidáta Tomia Okamury, který chtěl předběžným opatřením volbu odložit, tak nevyhověli. Rozhodnutí přítomných soudců bylo jednomyslné.

První kolo volby se bude konat podle plánu 11. a 12. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám