Hlavní obsah

Bariéra kolem míst Volného a Bojka je hotová. Stála 30 tisíc

Právo, nig

Pracovníci odborné firmy LUNA ve čtvrtek umístili kolem míst, kde ve Sněmovně sedí nezařazení poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko, ochrannou bariéru z plexiskla. Oba poslanci vytrvale odmítají nosit do jednacího sálu roušku na protest proti epidemickým opatřením vlády.

Foto: Poslanecká sněmovna

Instalace bariéry z plexiskla ve Sněmovně kvůli poslancům Volnému a Bojkovi

Článek

Bariéra je na přání památkářů odnímatelná. Celá akce vyšla Sněmovnu na téměř 30 000 korun.

O ochranu požádali Piráti, kteří sedí kolem obou rebelů a sami po celou dobu jednání ochranu nosu a úst neodkládají.

Vzpurní poslanci Volný a Bojko budou ve Sněmovně za plexisklem

Domácí

Vedení komory o důrazný zásah proti trvalému porušování zásadních hygienických opatření požádal také zdravotní výbor, který se obává možného šíření nákazy koronavirem na další poslance.

Foto: Poslanecká sněmovna

Bariéra z plexiskla kolem míst poslanců Volného a Bojka

Příští týden v úterý začne schůze dolní komory a poslanci tak budou v případě přítomnosti Volného a Bojka chráněni. Ti byli již několikrát pro porušování pravidel několikrát vykázáni ze sálu. Po každém jejich vystoupení musí pracovnice úklidu vydezinfikovat řečnický put a mikrofony.

Zemřel poslanec Ventruba, měl covid

Domácí

Před časem ale Volný tvrdil, že oba začnou nosit roušky v případě, že budou všichni poslanci povinně testováni. To již funguje, a testům se podrobují také všichni zaměstnanci Sněmovny. Testy pro samotestování zajistil ústřední krizový štáb. Jednotlivé kluby budou vždy, před zahájením jednání komory, hlásit, že všichni jejich členové přítomní v sále se testu podrobili s negativním výsledkem.

Foto: Poslanecká sněmovna

Bariéra z plexiskla kolem míst poslanců Volného a Bojka

Již od 22. února platí povinnost pro všechny, kdo vstupuje do budovy povinnost nosit respirátor nebo zdravotnickou roušku. Galerie i knihovna pro veřejnost je zavřená. Omezený je vstup i pro návštěvy. Poslanci byli vyzváni, aby omezili i přítomnost svých asistentů.

Nechtěl jsem tu zkapat. Dolejš popsal léčbu covidu

Domácí
Foto: Poslanecká sněmovna

Instalace bariéry z plexiskla ve Sněmovně kvůli poslancům Volnému a Bojkovi

Reklama

Výběr článků

Načítám