Hlavní obsah

Babišovy řeči jsou jen prázdná slova, sepsul premiéra Fiala

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Jsou to prázdná slova. Tak komentoval předseda nejsilnější opoziční strany ODS Petr Fiala projev Andreje Babiše, se kterým premiér vystoupil na nedělním sněmu hnutí ANO. Babiš mluvil o tom, že chce malý a levný stát, zrušení superhrubé mzdy nebo znovu spojit Českou republiku.

Foto: Novinky

Petr Fiala

Článek

„Vláda s komunisty, socialistická politika, zvětšující se stát, rostoucí výdaje státního rozpočtu, nové regulace, předpisy, kontroly, omezování aktivních lidí – to je bilance hnutí ANO ve vládě. To jsou fakta, řeči Andreje Babiše jsou jen prázdná slova,“ uvedl Fiala v prohlášení.

S Babišem prý souhlasí v tom, že stát by měl být malý a levný a neměl by nikoho otravovat. Fiala podotkl, že Babiš za posledních pět let ve vládě ale dělal přesný opak. Zdůraznil, že za posledních pět let narostl počet státních zaměstnanců o 45 tisíc a výdaje na jejich platy o 75 miliard korun.

Projev předsedy Andreje Babiše na sněmu ANO Video: ČTK

„Celkové výdaje státu za pět let vzrostly o 300 miliard korun, tedy o 24 %. To je ten levný a malý stát podle Andreje Babiše v praxi,“ zkritizoval Fiala.

Je jako Jekyll a Hyde, kritizoval Skopeček

K němu se přidal poslanec ODS Jan Skopeček. Z Babiše se podle něj stal politický Jekyll a Hyde se dvěma osobnostmi. Jedna rádoby přívětivá tvář prý vystupuje na stranických akcích, kde slibuje úlevy živnostníkům, mluví o nízkých a stabilních daních, investicích.

„Druhá jeho mnohem méně přívětivá tvář ale řádí v realitě na vládě a ve Sněmovně, kde Babišovo hnutí ANO jen před pár dny protlačilo spolu s komunisty a socialisty do dalších čtení rozšíření administrativní zátěže na další skupiny podnikatelů v podobě třetí a čtvrté vlny EET, nebo zrušení karenční doby, které podnikatelům škodí,“ zhodnotil Skopeček.

Babiš naopak ve svém projevu zkritizoval ODS. Podle něj se ukázalo, že superhrubá mzda byla klasickým podvodem z dílny ODS. Na místo slibované rovné daně ve výši 15 %, občanští demokraté podle Babiše podvedli zaměstnance a navýšili základ odvodů.

Šéf TOP 09 Jiří Pospíšil na Twitter napsal, že delegáti hnutí ANO si opět zvolili do svého čela člověka, kvůli kterému se naše země po všech jeho absurdních kauzách zase jednou ocitla na seznamu států východní Evropy. „Dycky Andrej” napsal Pospíšil.

Reklama

Výběr článků

Načítám