Hlavní obsah

Babišova adeptka na finance Schillerová: Prioritou je on-line finanční úřad

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Náměstkyně ministra financí pro daně a cla Alena Schillerová potvrdila, že od Andreje Babiše (ANO) dostala nabídku zasednout ve vládě a přijala ji. V pátek nastínila, na co by se chtěla v křesle ministryně financí zaměřit. Prioritou číslo jedna je podle ní on-line finanční úřad.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Alena Schillerová

Článek

„Ano, je pravda, že jsem nabídku dostala a nominaci jsem přijala, a je dále otázkou, zda budu jmenována,“ řekla Schillerová na páteční tiskové konferenci resortu financí k EET.

Priority, na které by se chtěla v úřadu zaměřit, nechtěla podrobně specifikovat. Podotkla, že má ale velké množství nápadů.

Jedním z nich je on-line finanční úřad. „To je priorita na prvním místě. Dále bych ráda předložila nový zákon o daních z příjmů,“ dodala.

Babiš potvrdil i další jména

Chce se také zaměřit na to, aby finanční správa byla více srozumitelná. „Finanční správa nebude nikdy oblíbená, ale veřejnost by měla chápat, proč činí některé kroky,“ míní Schillerová.

Babiš už potvrdil i další jména adeptů na ministry. Průmyslu má šéfovat Tomáš Hüner, ministryní práce a sociálních věcí se má stát Jaroslava Němcová.

Prezident Miloš Zeman jmenuje šéfa vítězného ANO premiérem 6. prosince. Babišovu menšinovou vládu by měl jmenovat 13. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám