Hlavní obsah

Babiš: Zasloužili bychom si vyhrát volby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš si myslí, že by si jeho hnutí zasloužilo vyhrát volby. Doufá, že si lidé vzpomenou na práci vlády, která to neměla jednoduché kvůli epidemii koronaviru a čtvrtečnímu tornádu, které ničivě zasáhlo několik obcí na jižní Moravě. Předchozí vlády se ničím takovým podle něj potýkat nemusely.

Foto: Michaela Řihová, ČTK

Premiér Andrej Babiš a ministryně financí Alena Schillerová v tornádem zasažené Lužici

Článek

„Doufám, že vyhrajeme. Můžeme vyhrát. Naše vláda v podstatě dostala vir, který ještě neskončil, teď tornádo. Žádná vláda před námi neměla takovou situaci. Lidi byli, ještě jsou naštvaní. Chápu to. Myslím si, že bychom si ale zasloužili vyhrát,” prohlásil v nedělní Partii na Primě premiér Babiš.

ANO by vyhrálo volby

Parlamentní volby

Doufá tak, že si „lidé vzpomenou a ocení práci” a hnutí volby vyhraje. Sám prý zatím předvolební kampaň neřeší, protože má moc práce s vedením kabinetu a aktuálním děním.

Většina předvolebních průzkumů z posledních měsíců vítězství ve volbách přisuzuje koalici Pirátů a Starostů, hnutí ANO setrvává na druhém místě. V modelech, které nezohledňují předvolební koalice a předvídají volební zisk samostatných stran, si hnutí ANO stojí dlouhodobě nejlépe.

ANO 2011. Vznik a vývoj politické strany Andreje Babiše

Volby

Prezident Miloš Zeman opakovaně prohlašuje, že sestavení vlády pověří šéfa nejúspěšnější strany, jelikož předvolební koalice považuje za podvod a neuznává je. Prezident tak nepřímo říká, že pokud by se modely trefily, tak by pověřil sestavením vlády Babiše. Ten se k tomuto rozhodnutí prezidenta nechtěl nyní na opakovanou otázku moderátorky pořadu Terezie Tománkové vyjádřit.

Zeman bude volit Babišovo ANO. Koalice považuje za podvod s prťousky

Domácí

Zeman ve stejném pořadu v neděli také řekl, že hnutí ANO dá v podzimních volbách svůj hlas, protože oceňuje práci, kterou ve vládě odvedlo.

Babiš se v pořadu taktéž znovu ostře vymezil vůči Pirátům, které v poslední době často a tvrdě kritizuje. Premiér nyní prohlásil, že Piráti jsou jedinou stranou, se kterou by hnutí ANO nešlo do vládní koalice. S žádnou jinou stranou prý nemá problém.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

Reklama

Související témata:

Související články

Šlachta: Babiš se mě bojí

Premiér Andrej Babiš (ANO) má strach, že mu odlákáme voliče, míní Robert Šlachta. Co mu poradil Vít Bárta? Chce obnovit Úřad pro odhalování organizovaného...

ANO by vyhrálo volby

Volby by podle červnového průzkumu agentury CVVM vyhrálo hnutí ANO s 24,5 procenta hlasů. Druhá by byla koalice Pirátů a hnutí STAN (22,5 %) a třetí Spolu...

Výběr článků

Načítám