Hlavní obsah

Babiš s Chovancem se na sociálních sítích hádají kvůli policii

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Situace kolem policie a šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachty rozdmýchává spory v koalici. Kvůli chystaným změnám se do sebe na Twitteru pustili šéf státní kasy Andrej Babiš (ANO) s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš s ministrem vnitra Milanem Chovancem

Článek

Babiš se nejprve podivil, jak „hlavní policista této země“ Chovanec zanalyzoval všechny živé kauzy. „To by mě zajímalo, jak se to dělá,“ podotkl lídr hnutí ANO.

Rýpl si, že analýza reformy policie má údajně pět stran. „Kluci to asi psali celou noc. A vyšla tak, jak to nikdo nečekal: neohrozí živé kauzy,“ uvedl Babiš.

A Chovanec si to nenechal líbit. Babišovi hned připomněl například kauzu Čapí hnízdo. „Do živých kauz nevidím. Zato jsem v novinách dost četl o korupci Agrotecu, čachrech kolem Čapího hnízda a řadě trestních oznámení. Dost důvodů vlámat se do policie, že?!“ napsal Chovanec. Babiše už dřív obvinil z toho, že policii zpolitizoval.

Zmíněnou analýzu si nechal šéf vnitra vyhotovit kvůli chystané reorganizaci police. Ve čtvrtek řekl, že pokud se ukáže, že změny nebudou zasahovat do živých kauz, nevidí jediný důvod, proč by reorganizaci neměl schválit. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec při rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Výběr článků

Načítám