Hlavní obsah

Babiš rozjíždí novou kampaň, obouvá se v ní do Chovance

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bitva o reorganizaci policie mezi hnutím ANO a ČSSD má dopad i na předvolební kampaň před blížícími se krajskými volbami. Šéf ANO a ministr financí Andrej Babiš chystá od soboty zveřejnit billboardy, na kterých nepřímo obviňuje ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), že likviduje nezávislost policie.

Foto: Novinky

Z koaličních partnerů se v předvolební kampani hnutí ANO stávají rivalové

Článek

„Zasloužíme si lepší Česko. Bez politiků, co likvidují nezávislou policii,“ hlásá jeden z billboardů s usmívajícím se Babišem v bílé košili.

Šéf státní kasy v poslední době kritizuje Chovance za to, že podepsal reorganizaci policie. Chystané sloučení dvou elitních útvarů - protimafiánského a protikorupčního, způsobilo koaliční krizi. ANO se proti změnám v policii od začátku vymezuje. Babiš se kvůli tomu s Chovancem několikrát pohádal přes sociální sítě či média.

Kvůli reformě rezignoval šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta.

Babiš spouští kampaň od soboty, její součástí bude 70 billboardů po České republice.

V květnu, kdy Babiš představil první billboardy, které jsou zaměřené především na dopravu či zdravotnictví, přitom ještě tvrdil, že chce komunikovat pozitivně a nechce se vymezovat, jak to udělali sociální demokraté. Ti si do sloganu v narážce na Babiše napsali, že stát není firma. Babiš, jak známo, manažerský způsob vedení prosazuje.

„Myslím, že každý normální člověk těžko pochopí, že když máte partnera a spolu sedíte ve vládě, vytáhne proti vám kampaň. Něco to o ČSSD vypovídá. Minimálně to, že je to partner, na kterého se nedá spolehnout, protože vás klidně podrazí uprostřed období, kdy spolu máte tvořit tým,“ komentoval v březnu kampaň soc. dem. Babiš.

Na otázku Novinek, kdy změnil názor, Babiš odpověděl: „To není kampaň do krajských voleb. Ta zůstává pozitivní. Billboardy, které budou od zítra viset, jsou reakcí na události posledních týdnů, kdy si ministr Chovanec za našimi zády zprivatizoval českou policii a zrušil nezávislý policejní útvar ÚOOZ.”

Reklama

Související články

Chovanec: Cílem je odstranit Tuhého a pak mne

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) těsně před středeční návštěvou u prezidenta Miloše Zemana na Hradě vyjádřil pro Právo obavu, že šetření kolem policejního...

Výběr článků

Načítám