Hlavní obsah

Babiš potvrdil jména dalších ministrů, Stropnický bude šéfem diplomacie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Budoucí premiér Andrej Babiš (ANO) v pátek potvrdil další jména členů svého budoucího kabinetu. Klára Dostálová by měla vést ministerstvo pro místní rozvoj, Ilja Šmíd resort kultury a Adam Vojtěch má šéfovat zdravotnictví. Ministrem školství bude Robert Plaga a ministrem zahraničí Martin Stropnický.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Stropnický a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (archivní foto)

Článek

Jména Plagy a Stropnického Babiš potvrdil Právu v pátek odpoledne. Plaga působí jako náměstek ministra školství, Stropnický byl dosud ministrem obrany v Sobotkově vládě.

Informaci o Dostálové, Šmídovi a Vojtěchovi přinesla Česká televize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Náměstkyně ministryně pro místní rozvoj pro Evropské programy Klára Dostálová

Dostálová, která je poslankyní, do svého zvolení působila na ministerstvu pro místní rozvoj coby náměstkyně pro evropské programy.

Muzikolog Ilja Šmíd spoluzakládal a vedl Pražskou komorní filharmonii, stál v čele Symfonického orchestru hl. města Prahy FOK a působil coby umělecký ředitel opery Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

Foto: Petr Eret, ČTK

Ilja Šmíd

Vojtěch, který je poslancem za hnutí ANO, je mimo jiné známý také z talentové soutěže Česko hledá SuperStar, kde se mu přezdívalo „Ken“. V minulosti dělal Babišovi tajemníka.

Foto: René Fluger, ČTK

Adam Vojtěch

Na finance Schillerová

Již dříve bylo potvrzeno, že ministryní financí má být Alena Schillerová, ministrem průmyslu Tomáš Hüner a ministryní práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová. [celá zpráva]

Svou nominaci na post ministryně obrany potvrdila Karla Šlechtová. Prezident pak potvrdil, že ministrem dopravy má být i nadále Dan Ťok.

Foto: Petr Horník, Právo

Tisková konference ministerstva financí k elektronické evidenci tržeb. Na snímku náměstkyně ministra financí pro daně a cla Alena Schillerová

Babiš již oznámil i to, že šéf bezpečnosti strojírenských Vítkovic Lubomír Metnar by měl být ministrem vnitra a že resortu zemědělství by měl šéfovat spolumajitel zemědělského a potravinářského koncernu Úsovsko Jiří Milek. [celá zpráva]

Další dva ministři – Richard Brabec a Robert Pelikán – by měli pokračovat v čele resortů životního prostředí, respektive spravedlnosti.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Právo, ČTK, psp.cz a Středočeský kraj

Reklama

Výběr článků

Načítám