Hlavní obsah

Vnitro má vést Chovancův exnáměstek Metnar, zemědělství podnikatel Milek

Právo, rsk
Aktualizováno

Ministerstvo vnitra v menšinové vládě Andreje Babiše má vést někdejší první náměstek stávajícího šéfa resortu Milana Chovance (ČSSD) a současný šéf bezpečnosti společnosti Vítkovice Lubomír Metnar. Resort zemědělství povede politický nováček, generální ředitel firmy Úsovsko Jiří Milek. Informace médií ve středu Právu potvrdil lídr ANO Andrej Babiš.

Foto: Ministerstvo vnitra

Lubomír Metnar

Článek

Podle Babiše je Metnar zkušený policista. „Je to bezpartijní profesionál, který celý život pracuje v policii, už na vnitru dělal náměstka a je to na slovo vzatý expert, který bude loajální státu,“ řekl Právu.

Metnar od roku 1992 působil u kriminálky v Moravskoslezském kraji na úseku odhalování a vyšetřování nejzávažnější násilné trestné činnosti, později útvar i vedl. V roce 2013 se stal prvním náměstkem ministra vnitra Milana Chovance pro bezpečnost, poté se stal náměstkem pro ekonomiku, kde působil až do konce roku 2014. Poté přešel do společnosti Vítkovice.

Podle internetového archívu byl členem ústřední rady hnutí BOS, které se stavělo proti „plíživé islamizaci ČR a Evropy, ilegální migraci a možnosti vzniku válečného konfliktu” a které se skládalo z bývalých vojáků, policistů, záchranářů a zpravodajců.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Kandidát na ministra zemědělství, jednatel firmy Úsovsko Jiří Milek. Na snímku z roku 2014, kdy přebral ocenění pro absolutního vítěze soutěže Zemědělec roku.

Do čela zemědělství by se měl postavit Jiří Milek, generální ředitel potravinářské firmy Úsovsko.

Milkova firma se sídlem v Klopině v Olomouckém kraji sdružuje 17 společností, které podnikají v oblastech zemědělství, potravinářství, obchodu a průmyslu. Vyrábí například sušenky či müsli tyčinky.

Reklama

Výběr článků

Načítám