Hlavní obsah

Armáda vyhlásila výprodej starých vozů. Získá je ten, kdo dá víc

Právo, Oldřich Danda

Armáda obměnila vozový park, za staré V3S nakoupila nové tatry, ojeté škodovky vyměnila za nové. Nerudovskou otázku, kam se starým šrotem, vyřešil odbor pro nakládání s nepotřebným majetkem. Vyhlásil velký výprodej. Kdo dá víc, bere.

Foto: ČTK

Vojenská polní kuchyně na podvozku "vétřiesky"

Článek

Zájem lze čekat od fanoušků staré techniky a od majitelů auto či army bazarů. Např. V3S jsou stále žádané a skříňová verze lze pořídit od 50 do 100 tisíc korun.

Podle inzerátu, který je na internetových stránkách ministerstva www.onnm.army.cz, zájemci o nepotřebnou techniku musí své nabídky podat do 8. října 2009. Předtím si samozřejmě mohou stroje prohlédnout.

Kromě automobilů V3S či starých Tater 138 bude k mání i autobus Karosa, staré favority a felicie, buldozer, sněžná fréza, ale i motocykl Jawa 50 či babetta.

„Soutěž se týká pěti stovek nákladních i osobních automobilů, motocyklů, přívěsů a návěsů a další speciální techniky,“ sdělil Právu Jan Pejšek z tiskového odboru ministerstva obrany.

Nevýhodou techniky z armádních skladů je, že bude prodána bez technických průkazů.

Podobným způsobem jako auta a náklaďáky chce ministerstvo odprodat nepotřebné počítače a telefony.

Za posledních osm let ministerstvo prodalo nepotřebného movitého majetku za 1,6 miliardy korun, městům obcím a občanským sdružením byl bezúplatně převeden movitý majetek v účetní hodnotě 822 miliónů korun, jiná ministerstva získala od obrany zdarma majetek za 646 miliónů korun.

Prodávají se i pozemky

Armáda také prodává nepotřebné nemovitostí. V úterý odstartuje soutěž na prodej 34 objektů a pozemků. Například areálu Brněnského letiště Slatina, pevnosti v Bystrovanech u Olomouce nebo muničního skladu v Dětřichově nad Bystřicí.

Za ženijní úkryt v Uničově chtějí úředníci 12 tisíc korun, za Želatovická kasárna v Přerově 130 miliónů. Na prodej bude i rozsáhlý vojenský areál Nový svět v Olomouci, kde je i železniční vlečka. Nejnižší akceptovaná cena musí být vyšší než 210 miliónů.

Podobnou soutěž na 47 nemovitostí vyhlásila obrana i v červenci. Za 15 objektů utržila 35 miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám