Hlavní obsah

ANO má novou poslankyni, Blažková složila slib

ČTK, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na úvod středeční mimořádné schůze v Poslanecké sněmovně složila poslanecký slib členka hnutí ANO Irena Blažková. Ve funkci nahradila Petra Vránu, který složil mandát. Vrána totiž kandiduje v letošních podzimních senátních volbách v přerovském volebním obvodu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslankyně za ANO Irena Blažková složila poslanecký slib.

Článek

Ještě před složením slibu projednal vznik mandátu Blažkové mandátový a imunitní výbor. Osvědčení Blažková převzala minulý týden.

Poslanec ANO Vrána složil mandát

Domácí

Blažková je dlouholetá starostka Vranovic – Kelčic na Prostějovsku. Již dříve řekla, že barvy hnutí ANO bude ve Sněmovně reprezentovat do konce volební období, tedy zhruba rok. Starostkou po tu dobu zůstane. V komunální politice se pohybuje řadu let.

Volby se mohly řešit dřív, to by to ale nebyla tahle vláda, zní z ODS

Domácí

Starostkou obce je třetí volební období, v jednom volebním období byla místostarostkou. O vstup do vysoké politiky se kromě poslaneckých voleb před třemi lety, kdy skončila jako první náhradník, pokoušela i přede dvěma lety, kdy za ANO kandidovala do Senátu. Tehdy skončila třetí, o několik hlasů ji při postupu do druhého kola porazila nezávislá kandidátka Jitka Chalánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám