Hlavní obsah

Tvrdík skončí ve funkci šéfa Paroubkových poradců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jaroslav Tvrdík, někdejší ministr obrany, už nebude hlavním poradcem předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ve funkci skončí po volební kampani do senátních voleb. Řekl to ve středu Paroubek.

Článek

"S panerm Tvrdíkem jsme domluveni, že skončí hned poté, co skončí celá záležitost volební kampaně a co skončí náš pokus o jmenování nové vlády, bude-li. To znamená, pokud bude jmenována stabilní vláda s dlouhým mandátem, tak pan Tvrdík skončí jako šéf mých poradců a bude se zabývat jinou činností," řekl Paroubek.

Reagoval tak na kritiku Tvrdíka, s níž přišel bývalý předseda strany Miloš Zeman. Ten v úterý řekl, že současné politické situaci ve skutečnosti vládnou právě Tvrdík, coby poradce Paroubka a Marek Dalík jako poradce předsedy ODS Mirka Topolánka. "Tvrdík nemá v soc. dem. pozici Martina Bormanna - Dalíka," doplnil Paroubek.

Podle předsedy ČSSD by Tvrdík mohl jít do exekutivy, na ministerstvo s ním ale v případě, že by ČSSD vládla, nepočítá. Měl by také dělat ČSSD kampaně v dalších volbách.

Tvrdík na otázku Práva, jak vnímá Zemanova slova, reagoval: "Rozesmálo mě to, nejenom mě, ale i mé kolegy v grémiu (ČSSD)."

Tvrdík se šéfem Paroubkových poradců stal v polovině července. Za úkol měl stranu modernizovat a udělat kampaň právě pro senátní a komunální volby.

Dříve byl volebním manažerem strany a připravoval kampaň k červnovým volbám do Sněmovny.

Reklama

Související články

Tvrdík se stal šéfem Paroubkových poradců

Předseda ČSSD Jiří Paroubek ve středu jmenoval Jaroslava Tvrdíka vedoucím svých poradců v Lidovém domě. Tvrdík má spolupracovat na modernizaci ČSSD...

Výběr článků

Načítám