Hlavní obsah

Tvrdík se stal šéfem Paroubkových poradců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek ve středu jmenoval Jaroslava Tvrdíka vedoucím svých poradců v Lidovém domě. Tvrdík má spolupracovat na modernizaci ČSSD a na volební kampani pro senátní a komunální volby. Kromě toho bude bývalý ministr obrany pro předsedu ČSSD připravovat odborná stanoviska.

Článek

V letech 2001 až 2003 zastával Tvrdík post ministra obrany. Z této funkce ale odešel protože podle svých slov nemohl přijmout snižování rozpočtu armády a její celkovou redukci.

Poté působil přes dva roky jako generální ředitele Českých aerolinií. Opozici se nelíbilo, že byl na toto místo jmenován bez výběrového řízení.

Na začátku letošního roku povolala Tvrdíka do svých služeb sociální demokracie, které měl jako hlavní volební manažer pomoci k úspěchu v červnových sněmovních volbách.

Po volbách se objevoval v blízkosti Paroubka při poradách stranického vedení, na kterých se řešilo povolební uspořádání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám