Hlavní obsah

Party Louis Vuitton bude možná na Čechově mostu

Právo, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Velkolepá party módní značky Louis Vuitton, která se měla přes odpor památkářů konat druhou zářijovou sobotu na pražském Karlově mostu, bude nejspíše jen o dva mosty dále.

Článek

Původní smlouvu na Karlův most, posvěcenou úřadem Prahy 1, totiž zrušila na popud rady hlavního města pražská Technická správa komunikací (TSK). Na základě úterní schůzky pořadatele a zástupců magistrátu i TSK nyní pořadatelé hledají nové místo.

"Nyní vybírají, takže jednotlivé lokality zatím nezveřejníme," reagoval na dotaz Práva magistrátní mluvčí Jiří Wolf. Podle informací Práva je ve hře několik lukrativních míst v centru Prahy, přičemž pořadatelé údajně nadále upřednostňují jeden z mostů.

"Asi nejpravděpodobnější je varianta, že se party uskuteční na Čechově mostu. V úvahu připadá též vltavské nábřeží nedaleko Rudolfina," prozradil Právu zdroj seznámený s vyjednáváním.

Podle dalších informací byly předmětem jednání i některé zahrady v centru Prahy, ale firma je odmítla. "Mají hotovou jakousi konstrukci, která měla účastníky party chránit před nepřízní počasí. Je to asi stopadesátimetrová stavba," zdůvodnil Právu zdroj předpoklad, že firma zvolí most, nebo nábřeží.

O kousek dále od Karlova mostu

Secesní Čechův most je přitom jen o dva mosty po proudu řeky dále a podobně jako Karlův most nabízí překrásný výhled na dominanty metropole.

Je široký a město by se údajně nebránilo tomu jej pro klid účastníků party uzavřít. Proti nejsou ani památkáři. Jediný problém by představovalo omezení jedné tramvajové linky, která přes most vede.

To ale podle vedení pražského dopravního podniku není větší komplikace, linku by po dobu uzavření Čechova mostu od odpoledne 9. září zřejmě až ranních hodin následujícího dne dopravce odklonil přes jiný most.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám