Hlavní obsah

Paroubek: ODS si musí porážku vypít do dna

Právo, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v pátek večer po skončení společného jednání předsednictva ČSSD a poslaneckého a senátorského klubu oznámil, že Topolánkova vláda, která má vzniknout příští týden, od soc. dem. nedostane ani hlas. Podle Paroubka si musí ODS "svou nynější porážku ve Sněmovně vypít do dna".

Článek

Paroubek vyzval premiéra Topolánka aby "projevil politickou odvahu a převzal politickou odpovědnost, přestal zdržovat věci a ustavil vládu". Šéf ČSSD odmítl možnost, že by se soc. dem. mohla vrátit k jednáním s ODS.

"Nepochybně taková možnost není a nevidím ji," prohlásil a dodal, že ČSSD nebude Topolánkovu vládu ani tolerovat.

"Je na předsedovi Topolánkovi, aby přicházel s určitou kreativitou. Už to sice trvá tři měsíce, možná že přestane řešit některé svoje problémy a přijde s něčím," řekl Paroubek.

Podle něho není v ČR situace, která by vyžadovala předčasné volby. "ODS zatím nejednala realisticky, nejednala s námi tak, aby to bylo důstojné sociální demokracie. Takže teď si musí vypít tu porážku v Poslanecké sněmovně až do dna," prohlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám