Hlavní obsah

Topolánek: S Paroubkem se utkám v TV čtyřikrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Předseda ODS Mirek Topolánek se do voleb zúčastní čtyř televizních duelů s premiérem a předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem. Na sobotní tiskové konferenci po výkonné radě ODS v Ústí nad Labem tak Topolánek reagoval na Paroubkovo vyjádření, že šéf nejsilnější opoziční strany bude hledat výmluvy, proč se televizním debatám s ním vyhnout.

Článek

Do voleb bude podle Topolánka v Česku "přeparoubkováno a přetopolánkováno". "Myslím si, že čtyři debaty je jednou nebo dvakrát nebo i několikrát více, než je obvyklé v sousedních zemích, a mně připadají čtyři takto konkrétní duely lídrů dvou největších soupeřů za dostatečné," řekl.

Televizní debaty se podle něj uskuteční dvakrát na Primě, jednou na Nově a jednou v České televizi. Začnou 21. května, budou pokračovat 28. a 31. května. Poslední se uskuteční 1. června.

Na tiskové konferenci kromě jiného zaznělo, že "výkonná rada ODS považuje volbu předsedy ČSSD a představení vlády takzvaných talentů za završení snahy sociální demokracie vybudovat stranu jednoho muže". Cílem je podle špiček ODS "vláda ČSSD v úzké spolupráci a komunisty". Totéž tvrdí vládní lidovci.

Občanští demokraté vyzvali všechny kandidující strany, aby se soustředily na pozitivní prezentaci svých programů a upustily od skandalizace politických protivníků a negativní politické kampaně. "Takové chování jen přispívá ke znechucení české veřejnosti z politiky a snižuje volební účast," uvádí se v usnesení rady.

Topolánek dostal k narozeninám pět topolů

Ne jeden, ale hned pět topolů dostal v sobotu v Ústí nad Labem předseda ODS Mirek Topolánek ke své pondělní padesátce. Ústecký primátor a volební lídr ODS v Ústeckém kraji Petr Gandalovič mu vysvětlil, že za každé desetiletí svého života dostává jeden stromek. Původně prý chtěli ústečtí občanští demokraté svému šéfovi darovat 50 topolů, ale nenašli místo, kam by je mohl vysadit. Tak zůstali u symbolického počtu.

Topolánek poznamenal, že topol je sice plevelnatý strom a sám o sobě nic nezmůže, ale topolové stromořadí již dokáže bránit proti větru. Šéf ODS vyjádřil nadějí, že občanští demokraté vytvoří "takové stromořadí, které zabrání komunistickému větru v této zemi".

Majitel zahradnické firmy, která dárkové topoly dodala, řekl, že to jsou pětileté stromky topolu drobnolistého. Topolánek je vysadil v Církvicích nedaleko krajského města, kam dojel na kole po cyklostezce.

Reklama

Výběr článků

Načítám