Hlavní obsah

CzaroTekk pokračuje i přes chladné počasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRÁSNO

Celý večer odjížděli z technoparty CzaroTekk v Krásně její účastníci. Důvodem je chladné a deštivé počasí. Podle Policie ČR opustila místo asi tisícovka lidí. Celá akce však stále pokračuje.

Článek

Technoparty se účastní mladí lidé z různých koutů Evropy. Převážně jsou mezi účastníky Češi, nechybějí ale ani technaři z Nizozemska, Německa a Francie.

CzaroTekk začal v Krásně v pátek a lidé by tam měli být až do pondělí. Akce je ale nahlášena až do úterý. Pořadatelé pak mají plochu uklidit, odvézt odpadky a předat majiteli. Na ploše mají chemické záchody a cisterny s pitnou vodou.

Tanečníkům je pořádná zima

Technoparty CzaroTekk se odehrává na pronajatém pozemku podnikatelky z Krásna. Patří jí bývalé polní letiště státních statků, kde pořadatelé rozestavili na zpevněné asfaltové ploše 22 zvukových aparatur. Akci mají řádně povolenu a souhlas k ní dala i správa Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Reproduktory jsou natočeny mimo obec, takže v Krásně není jejich zvuk téměř slyšet. Obcí preventivně procházejí policejní hlídky, protože do tamních restaurací zajíždějí technaři na jídlo. "Je to v klidu, o žádných problémech nevíme," uvedl jeden z místních obyvatel.

Pořadatelé akce oficiálně s médii nekomunikují, už nyní ale opustilo podle policie dnes odpoledne kvůli zimě a dešti asi tisícovka účastníků. Pokud se bude dále ochlazovat, domů odjede asi víc lidí. V Krásně se odpoledne pohybovala teplota jen kolem pěti stupňů nad nulou. "Je fakt zima, jedinou možností, jak se zahřát, je tancovat. Anebo zalézt ve stanu do spacáku. Jinak je to v pohodě, policajti jsou v klidu. Řekl bych, že tady dělají jen svou práci a nikoho zbytečně nebuzerují," řekl účastník akce z Prahy. Další však podotkl: "Přijeli jsme jen na jeden den. Když se alespoň trochu neoteplí, nejspíše to večer zabalíme. Je to škoda, dobře se to tady rozjelo a je fajn zábava."

Policisté akci monitorují od pátku

Od pátku policie přísněji kontrolovala vozy, které mířily do Čech přes hraniční přechody v Karlovarském a Plzeňském kraji. Policisté se u předpokládaných účastníků zaměřili na kontrolu cestovních dokladů, dokladů od vozidel a na očkovací průkazy psů, které si s sebou velmi často vozí, informovala mluvčí plzeňské cizinecké a pohraniční policie Helena Fertšaková.

Loni v červenci došlo při technoparty CzechTek ke střetu mezi policisty a tanečníky. Za razantní policejní akci se postavili zejména ministr vnitra František Bublan a premiér Jiří Paroubek (ČSSD). [celá zpráva]

Anketa

Bude mít technoparty CzaroTekk klidný průběh?
ano
81,2 %
ne
18,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12695 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

CzechTek na Tachovsku definitivně skončil

Technoparty CzechTek na louce u Mlýnce na Tachovsku v neděli v podvečer definitivně skončila. Po celém okrese se ale pohybují skupinky terchnařů, před cestou...

Výběr článků

Načítám