Hlavní obsah

O víkendu se ochladí, zatáhne a rozprší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po několika teplých a slunečných dnech se lidé v Česku musejí připravit na další dávky studeného a deštivého počasí. Už v polovině tohoto týdne se na některá místa země přihnaly mohutné srážky a o víkendu se k nim přidá i výrazný pokles teplot. Příjemnější dny slibují meteorologové až na druhou polovinu příštího týdne.

Článek

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) sice ve čtvrtek zrušil výstrahu před rozvodněním řek v západní polovině republiky, neznamená to ale, že by se na nás nechystal vydatný déšť. Na vině je zvlněné rozhraní dvou front, které bude přes české území postupovat jen velmi zvolna.

Na pátek proto předpověď hlásí oblačno s deštěm, který bude trápit hlavně obyvatele Čech. Na Moravě se zase častěji objeví bouřky. V souvislosti s nimi upozorňují meteorologové na intenzivní srážky a na kroupy. Teploty se budou pohybovat mezi 15 a 19 stupni Celsia, na Moravě a ve Slezsku teploty ještě vyšplhají na 17 až 21 stupeň.

Zatažená obloha zůstane i po celý víkend. V sobotu se navíc výrazně ochladí. Maximální teploty klesnou na deset až 14 stupňů. V neděli bude ještě větší zima, rtuť teploměru nevystoupí výše než na devět až 13 stupňů, ranní teploty ale leckde zaznamenají pouhých šest stupňů. Na většině území bude pršet, na horách se patrně znovu objeví sněhové vločky.

Počátkem příštího týdne začnou teploty opět růst. Dlouhodobý předpoklad meteorologů slibuje na začátek května nejvyšší teploty mezi 11 a 17 stupni, v polovině měsíce pak teploty vystoupí na 16 až 22 stupni Celsia.

Anketa

Jaké bude podle vás pondělí 1. května?
slunečné
32,8 %
polojasné
22,3 %
chladné a oblačné
44,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8737 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Od soboty se vrátí mrazíky

Krásné jarní počasí s téměř letními teplotami skončí v pátek. Od soboty k nám začne proudit studený vzduch a můžeme očekávat i ranní mrazíky. Právu to řekl...

Výběr článků

Načítám