Hlavní obsah

Vlaky u Brodku u Přerova již jezdí po obou kolejích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRPDEK U PŘEROVA

Důsledky železniční nehody, kdy minulé úterý vykolejil na hlavním tahu mezi Prahou a Ostravou nákladní vlak, jsou již minulostí. České dráhy (ČD) druhou kolej zprovoznily šest dní po havárii nákladního vlaku.

Článek

Částečně obnovily ČD provoz na jedné koleji již ve středu večer. Celkově vyčíslují ČD škodu kvůli nehodě vlaku na 27 miliónů korun.

"Od nedělního odpoledne je poškozený úsek zcela opraven. Přálo nám počasí, hlavně v noci ze soboty na neděli se nám s tím podařilo hodně hnout. Provoz už je po obou kolejích," řekl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský. Podle něj se tak podařilo druhou kolej zprovoznit o den dříve, než se předpokládalo. 

Nehodu zavinila porcuha techniky

Podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara další expertizy potvrdily příčinu nehody. "Další šetření ukázalo, že šlo opravdu o závadu na voze. Zatím to však není uzavřeno," řekl Neusar.

Požitek z jízdy bez časového prodlení tak budou nyní mít v plné míře i cestující vlakových souprav Pendolino, které křižují ČR na koridoru mezi českou metropolí a průmyslovou Ostravou.

Zástupci drah očekávají, že ztráty kvůli zajištění náhradní dopravy, jim způsobí další až miliónové škody. Vyčísleny je však dosud nemají.

Reklama

Související témata:

Související články

Nehoda nákladního vlaku omezila provoz Pendolin

V úterý ráno po půl osmé zablokovala nehoda nákladního vlaku provoz na hlavním železničním koridoru v Brodku u Přerova. Na železnici vykolejil nákladní vlak...

Výběr článků

Načítám