Hlavní obsah

Komunisté sepsali staré skandály ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po ODS a ČSSD se i KSČM se rozhodla zveřejnit v tištěné podobě údajné maléry některé z parlamentních stran. Komunisté pokládají za největšího volebního soupeře ODS, která má podle nich na svědomí nejvíce afér.

Článek

Komunisté poukázali na staré kauzy pochybných darů imaginárních sponzorů Rádžíva Sinhy a Lájosze Bácze a také od bývalého tenisového reprezentanta a podnikatele Milana Šrejbra.

K dalším aférám ODS, které komunisté vypichují, patří případ tajného konta ve Švýcarsku. Média v roce 1997 informovala, že by na něm mělo být v přepočtu 170 miliónů korun od účastníků privatizace. Občanští demokraté ale nikdy existenci takového konta nepřiznali.

Máslo na hlavě má i Topolánek, tvrdí komunisté

"Pražané přišli o deset miliónů korun kvůli ostravské firmě Mirka Topolánka, která bance nesplatila celý úvěr," tvrdí komunisté. Nynější šéf ODS měl podle nich podíl na konci První městské banky, v níž magistrát prohospodařil miliardu korun. Topolánek se ale bránil tím, že bance dlužila akciová společnost, která většinu pohledávky splatila.

Předseda poslaneckého klubu ODS Vlastimil Tlustý stále tají, od koho pocházejí peníze, za které si se svou ženou postavil dům ve Slaném na Kladensku, připomínají komunisté.

Bytovým aférám čelí i bývalý premiér Stanislav Gross, který tvrdil, že mu půjčil jeho strýc, a šéf lidovců Miroslav Kalousek, který prý měl peníze od svého švagra.

Na konci materiálu se komunisté rozhodli rozcupovat volební program ODS Modrá šance, který je podle nich nereálným slibováním "modrého z nebe".

Anketa

Která ze současných stran ve Sněmovně má na svědomí nejvíce hříchů?
ČSSD
25,8 %
ODS
64,8 %
KSČM
7,8 %
KDU-ČSL
1,3 %
US-DEU
0,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1729 čtenářů.

Reklama

Související články

ODS spočítala ČSSD její hříchy

V době, kdy předvolební horečka trochu předčasně nabírá na intenzitě, se představitelé nejsilnější opoziční ODS opřeli do vládní ČSSD. Občanští demokraté,...

ČSSD: ODS přivedla zemi do katastrofy

ČSSD se dva dny poté, kdy ODS zveřejnila Černou knihu hříchů ČSSD, rozhodla úder vrátit. V pátek premiér Jiří Paroubek a úřadující předseda ČSSD Bohuslav...

Výběr článků

Načítám