Hlavní obsah

Letní teploty se vrátí jen krátce

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Léto nás zatím svým počasím příliš netěší. Po velkých vedrech, kdy rtuť teploměru lámala historické rekordy, přišlo prudké ochlazení. Teploty v extrémním případě klesly až o 38 stupňů a na Sněžce dokonce sněžilo. Ani v příštích dnech to nebude lepší. Přestože teploty půjdou nahoru, tropická vedra se zatím nečekají.

Článek

"Zhruba od čtvrtka k nám bude v důsledku tlakové výše proudit teplejší vzduch od jihu a my dostaneme opět pozdrav léta. Ale bude to jen krátce. Nejvyšší teploty by měly být v sobotu, a to až 26 stupňů, ojediněle i víc," řekl Právu v úterý Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Vyšší teploty koketující s třicítkou by podle meteorologa Lukáše Kuběnky z Meteopressu mohly být na jihu a jihozápadě Čech.

Ve čtvrtek a v pátek by mělo být polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 12 až 8, denní 20 až 24 st. V sobotu se očekává místy déšť nebo bouřky. Denní teploty vystoupí maximálně na 22 až 26 st., ojediněle mohou být i vyšší.

Od neděle do středy příštího týdne bude od západu přes střední Evropu přecházet frontální systém a k nám začne proudit oceánský vzduch. Očekává se větší oblačnost, občas přeháňky a bouřky. Noční teploty 15 až 10, denní 18 až 23 st.

"Léto ale ještě zdaleka nekončí, a tak pár horkých dní jistě ještě bude," uzavřel Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám