Hlavní obsah

Právo: kde se ve světě levně ubytovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drtivá většina studentů si už přilepšila na brigádách a v srpnu vyráží na delší cesty. Pondělní Právo přináší zajímavé tipy na levnější ubytování ve světě i u nás, kde je efektivní hledat a kolik se obvykle platí.

Článek

V západní Evropě jsou nejlevnější hostely a mládežnické ubytovny. Je třeba počítat s nižším komfortem a tím, že na pokoji nocuje více lidí. Místnosti se třiceti nocležníky jsou zpravidla minulostí, maximum bývá do 12. V řadě hostelů jsou i privátní dvou- tří - čtyřlůžkové pokoje.

Kvalitní jsou například ubytovny Jugendherberge a hostely HI-USA. Ceny se značně liší - záleží na lokalitě a počtu osob. Někde zaplatíte za lůžko 12 eur jinde téměř 40. V USA 10 - 30 USD. Na hostely si můžete na specializovaných webech najít reference.

Sympatické na hostelech je to, že v řadě zařízeních nechávají hosté ve veřejně přístupné knize nebo intranetu na sebe kontakt, zkušenosti, tipy a postřehy z daného místa.

Nejlépe vybudovanou síť a vysokou kvalitu poskytovaných služeb hostelů mají země, kde se již hostelové asociace rozvíjejí delší dobu. Jde hlavně o země v západní Evropě, USA, Kanadu, země jižní Ameriky, Austrálii, Nový Zéland, Japonsko, Čínu nebo Jižní Koreu. V poslední době se síť rozšiřuje o nové hostely ve střední a východní Evropě, v severní Africe, na Blízkém Východě a v dalších asijských zemích.

Více čtěte v pondělním Právu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám