Hlavní obsah

Slunečné počasí vydrží jen do pátku, na víkend se zatáhne

Stávající teploty a projasněnou oblohu utne v pátek přechod studené fronty. Kvůli ní budou hlavně v sobotu potřeba deštníky a i teploty lehce klesnou. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Záznam: Sněhové zpravodajství 4.4.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek přes den bude ještě polojasno, v západní části se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky. Teploty vydrží v rozmezí 16 až 20 stupňů. Na Moravě a ve Slezsku však bude stále foukat silný vítr, který by mohl v nárazech v nížinách dosahovat až 70 km/h, v Jeseníkách a Beskydech až 110 km/h.

V pátek bude během dne postupně od jihozápadu přibývat oblačnost. „Objeví se dešťové přeháňky, které by na jihu a jihozápadě mohly být četnější,” řekla Honsová. Na Šumavě by od výšky 900 metrů nad mořem mohlo sněžit.

Teploty ráno dosáhnou na 7 až 11 stupňů, na západě území ale bude chladněji. Přes den pak bude 11 až 15 stupňů, na Moravě a ve Slezsku by mohlo být až 19. Tam bude také pořád foukat čerstvý vítr.

”V sobotu určitě deštníky s sebou, na většině území budou dešťové přeháňky,” upozornila Honsová. Nad ránem teploty klesnou na 3 až 7 stupňů, přes den se opět dostanou na 11 až 15 stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Obloha se během pátku zatáhne

Oblačná obloha bude převládat i v neděli, kdy by ale mohlo být přechodně i polojasno. Ráno bude chladnější, rtuť teploměru se usadí někde mezi jedním až 5 stupni, přes den ale vyšplhá na 12 až 16 stupňů.

Na této hodnotě by měla setrvat i v první polovině následujícího týdne.

Výběr článků

Načítám