Hlavní obsah

Praha převezme Nemocnici Na Františku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hlavní město převezme do konce června Nemocnici na Františku, která doposud byla ve správě první městské části. Dohodli se na tom ve čtvrtek zástupci magistrátu, Prahy 1 a vedení nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice na Františku

Článek

„Hlavní město je připraveno být daleko aktivnější v oblasti zdravotnictví, chceme se chovat víc jako kraj,” uvedla radní Milena Johnová (Praha sobě). Na převzetí nemocnice městem se předběžně dohodla již minulá vedení městské části a magistrátu. Předchozí rada Prahy 1 chtěla zařízení pronajmout soukromníkovi, po kritice opozice a občanských spolků od plánu ustoupila.

Velkým kritikem plánu byl i nynější starosta Prahy 1 Pavel Čižinský (Praha 1 Sobě). „Nevidíme důvod, proč nedat nemocnici k dispozici tomu, kdo logicky má ambici dělat celopražskou, krajskou zdravotnickou politiku,” uvedl ve čtvrtek k převzetí zařízení magistrátem.

Pověřený ředitel nemocnice David Erhart řekl, že je rád, že ho vedení města ujistilo o zachování stávajícího charakteru a rozsahu péče. Podle Johnové je jako jeden z prvních kroků v plánu vypsání výběrového řízení na ředitele zařízení, město také vyhodnocuje, zda a jakým způsobem upravit nabídku služeb.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám