Hlavní obsah

V horských oblastech jsou zledovatělá místa, řidiči by měli být opatrní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči v horských oblastech severních a východních Čech by měli být značně opatrní. Na hlavních silnicích se tvoří ledová místa z odtávajícího sněhu nahrnutého v okolí komunikací tzv. sněhových mantinelů. V Libereckém kraji by si měli dát motoristé pozor na silnicích 10 a 14 v oblasti Krkonoš, ale i na silnici 7 v Krušných horách v Ústeckém kraji.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Hlavní tahy v Libereckém a Ústeckém kraji jsou holé a vymrzlé. Pozor by si měli dát řidiči v Krkonoších, Jizerských i Krušných horách. Na silnicích nižších tříd, které se neudržují chemicky, je zledovatělá vrstva ujetého sněhu, v níž se vlivem tání tvoří vyjeté koleje.

Horské komunikace navíc lemují vysoké sněhové mantinely na okrajích silnic, které zhoršují výhled. Led může být i na parkovištích v zimních střediscích. Na zledovatělé silnice z odtávajícího sněhu si musejí dát pozor řidiči v Železných horách na Chrudimsku.

Teploty na severu Čech se v neděli pohybují od minus osmi do minus jednoho stupně. Většinou je jasno nebo skoro jasno, místy fouká slabý vítr. Přes den bude na většině území jasno a teploty mohou podle meteorologů přes den vystoupat až k deseti stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám