Hlavní obsah

Babiš: Výrokům Novákové o datech nerozumím

– Praha
Novinky, zpe

Proti výrokům ministryně průmyslu Marty Novákové (za ANO) o mobilních datech se ohradil premiér Andrej Babiš (ANO). Novinkám sdělil, že s ministryní nesouhlasí, její slova označil za nešťastná. Nováková v ČT prohlásila, že za vysokými cenami mobilních dat v tuzemsku stojí nedostatečný zájem Čechů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Výrokům paní ministryně nerozumím a nesouhlasím s nimi. Myslím si, že to bylo opravdu nešťastné vůči spotřebitelům, vůči našim občanům,“ napsal Novinkám premiér.

Podle Babiše jsou operátoři těmi, kdo musejí přijít s levnějšími daty, a pak se budou daleko víc používat. Ministryně průmyslu a obchodu Nováková přitom v neděli v ČT řekla pravý opak. Podle ní by byla data v Česku levnější, kdyby si je zákazníci víc kupovali. [celá zpráva]

„Slíbil jsem, že na ceny mobilních tarifů budeme tlačit, aby se přiblížily alespoň těm, co mají lidé v jiných zemích EU. A to platí. Ano, vláda sice samozřejmě nemá přímé nástroje a neurčuje ceny mobilních služeb, jak si tedy možná někdo může myslet, ale dlouhodobě na operátory tlačíme,“ tvrdí premiér.

Vláda toho dělá dost, míní Babiš

Vláda podle něj dělá všechny kroky k zjednodušení výstavby, legislativní úpravy i finanční pobídky. Podle Babiše jsou teď na řadě operátoři. „Dál bych ocenil i mediální tlak a tlak spotřebitelů, který je na operátory vyvíjen,“ podotkl premiér.

Předražená mobilní data jsou jedním z problémů, na které si Češi dlouhodobě stěžují. Snažila se to vyřešit už předchozí vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD), nakonec to vedlo k odchodu někdejšího ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám