Hlavní obsah

Požár střechy v Ostravě zaměstnal hasiče celý půlden

Právo, plk

Minimálně čtyřistatisícovou škodu napáchaly v sobotu plameny při požáru střechy domu v ostravské části Mariánské Hory a Hulváky.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár střechy v OstravěVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

O požáru se hasiči dozvěděli krátce před polednem. Zásah si nakonec vyžádal pět hasičských cisteren a dva automobilové žebříky spolu se speciálním protiplynovým automobilem, který zasahujícím hasičům zajišťoval nepřetržitou dodávku plných dýchacích přístrojů chránící hasiče před velkým množství kouře.

Foto: Martin Türke, HZS Moravskoslezského kraje

Příčinu vzniku požáru šetří vyšetřovatelé hasičů i policie.

„Hasiči nasadili na boj s plameny, které se šířily v mezistřešní konstrukci, celkem čtyři vodní proudy. Aby se dostali k ohnisku požáru, museli rozebrat konstrukci střechy,“ informoval zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp s tím, že během zásahu nasadili přetlakovou ventilaci, protože prostory zásahu byly silně zakouřené.

Foto: Martin Türke, HZS Moravskoslezského kraje

O požáru se hasiči dozvěděli krátce před polednem.

„Po dvou hodinách těžké práce v kouři a úzkých prostorech při vysokých teplotách se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu. Další hodinu trvala jeho celková likvidace,“ popsal a dodal, že hasiči po likvidaci požáru pomáhali až do večerních hodin s provizorním zakrytím požárem poškozené střechy. Příčinu vzniku požáru šetří vyšetřovatelé hasičů i policie.

Foto: Martin Türke, HZS Moravskoslezského kraje

Požár v Ostravě zaměstnal hasiče celý půlden.

Reklama

Výběr článků

Načítám