Hlavní obsah

Česko sevřou tuhé mrazy

V nadcházejícím týdnu čekají Českou republiku zřejmě nejchladnější dny od začátku zimy. Denní teploty se budou pohybovat pod bodem mrazu, v noci klesne rtuť teploměru až k -14 stupňům Celsia. Změna nenastane ani v posledním lednovém týdnu a na počátku února, uvádí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu počasí. Pozvolna by se mělo začít oteplovat až v polovině února.

Záznam: Sněhové zpravodajství 19. 1. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V týdnu od 21. do 27. ledna by se měly denní teploty pohybovat mezi -1 až -4 stupni, noční mezi -6 až -14 stupni. V druhé polovině týdne by mělo začít sněžit nebo se objeví sněhové přeháňky.

Změna charakteru počasí by neměla nastat ani v týdnu od 28. ledna do 3. února. Mráz by měl přetrvat i během dne, kdy by teploty měly klesat až k -6 stupňům. Noční budou v rozmezí -2 až -13 stupňů.  Většinou by mělo být oblačno až zataženo, občas se sněžením, v nížinách se může objevit i déšť se sněhem.

V týdnu od 4. do 10. února by se mělo začít pomalu oteplovat a současně by to měl být týden s nejvyšším úhrnem srážek. Denní teploty meteorologové předpovídají v intervalu 5 až -5 stupňů, noční 0 až -12 stupňů.

V první polovině února, tedy od 11. do 17. února se teploty opět dostanou k dlouhodobému normálu. Pohybovat by se měly mezi 0 až 9 stupni, noční 1 až -9 stupňů. V tomto týdnu by úhrn srážek měl dosáhnout průměrné úrovně.

Z pohledu srážek by období jako celek mělo být podnormální až normální.

Anketa

Jaká zima vám nejvíce vyhovuje?
Mírná bez mrazů a sněhu
7,9 %
Mrazivá bez sněhu
1,3 %
Se sněhem a mrazy
50,5 %
Žádná, mám rád/a léto
40,3 %
Celkem hlasovalo 8017 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám