Hlavní obsah

Sněžení si dá pauzu a začne mrznout

Zima v příštích dnech ukáže svou druhou tvář a po přívalech sněhu se dočkáme chladného počasí i slunečních paprsků. Odpolední maxima o víkendu i příští týden se budou pohybovat nejčastěji kolem nuly a v noci budou klesat i výrazně níže. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Sněhové zpravodajství 17. 1. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Čtvrtek přinese zpočátku převážně polojasno až oblačno, v průběhu dne se od západu zatáhne a přidají se srážky, které budou v Čechách v polohách nad 800 metrů sněhové. Na východě republiky se bude hranice sněžení posouvat k nadmořské výšce 400 metrů. Denní maxima se ve čtvrtek budou pohybovat mezi 4 a 8 stupni.

„V pátek bude počasí ovlivňovat chladné severozápadní proudění. Převažovat bude nejprve oblačno, odpoledne i polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi –2 a 2 stupni, přes den se dostanou na 0 až 4 stupně,” uvedla Honsová.

Od soboty bude počasí ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu. Převážně bude polojasno, ráno ojediněle s mlhami a teplotami mezi –3 a –7 stupni. Na horách a v mrazových kotlinách však budou teploty klesat k –10 i –15 stupňům. Přes den zůstanou teploty mezi –3 a 1 stupněm.

Podobně bude i v neděli. Místy se dočkáme polojasné oblohy, jinde bude zataženo s nízkou oblačností. Ranní minima setrvají mezi –3 a –7 stupni, přes den budou teploty kolem 0.

Podobný charakter počasí se dá očekávat i v úvodu příštího týdne. Ojediněle by mělo slabě sněžit, rána budou i nadále chladná a nejvyšší denní teploty se jen sporadicky podívají nad bod mrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám