Hlavní obsah

Babiš jednal ve Vídni s rakouským kancléřem Kurzem

• Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš v sobotu večer jednal ve Vídni s rakouským kancléřem Sebastianem Kurzem o rakouském předsednictví Evropské unii, o brexitu a vztazích obou zemí. Kurz o schůzce informoval na Twitteru.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Rakouský kancléř Sebastian Kurz

Článek

Babiš, jehož vláda v pátek přestála v parlamentu hlasování o nedůvěře, do rakouské metropole dorazil u příležitosti nedávného 100. výročí založení Československa, které v sobotu ve Vídni připomněl koncert České filharmonie.

Schůzky Babiše s Kurzem se podle rakouského kancléře zúčastnil také místní ministr financí Hartwig Löger a šéf parlamentu Wolfgang Sobotka. Že budou jednat o brexitu, se dopředu očekávalo především vzhledem k tomu, že v neděli se v Bruselu sejde mimořádný summit Evropské unie, na němž premiéři a prezidenti zbývajících 27 států vyjádří svou politickou podporu textu rozsáhlé dohody o vystoupení Británie z EU a odsouhlasí také související politickou deklaraci.

Nad summitem přitom visel ještě do dnešního odpoledne otazník. Zbývalo totiž vyřešit na poslední chvíli vznesený problém, který s textem měla kvůli britskému Gibraltaru španělská vláda. Nakonec se to podařilo. [celá zpráva]

Bližší podrobnosti o jednání Kurze a Babiše nejsou známé, tiskovou konferenci po něm totiž politici neměli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám