Hlavní obsah

ANO chce přepočítat hlasy v Mariánských Lázních. Skončilo druhé těsně za Piráty

Novinky, zpe

Hnutí ANO chce, aby se v Mariánských Lázních přepočítaly hlasy v komunálních volbách. O žádosti, kterou hnutí podalo, rozhodne Krajský soud v Plzni. ANO skončilo v Mariánských Lázních na druhém místě těsně za Piráty s rozdílem 31 hlasů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek voleb do zastupitelstva v Mariánských Lázních.

Článek

„Ano, bylo to podáno ve středu,“ potvrdil Novinkám krajský manažer ANO Vlastimil Lesčinský.

V komunálních volbách v Mariánských Lázních skončilo hnutí ANO na druhém místě se ziskem 22,44 procenta. Ve městě zvítězila Česká pirátská strana, která dostala 22,49 procenta.

Přepočteno na hlasy volilo ANO 15 646 lidí, Pirátům hodilo obálku 15 677 voličů. Rozdíl mezi prvním a druhým místem tak činí pouhých 31 hlasů. V zastupitelstvu Piráti získali šest křesel, hnutí ANO pět.

Piráti měli z „Mariánek“ radost

Piráti měli dosud v Mariánských Lázních post starosty. Po volbách se strana radovala, že obhájila. „Výrazně jsme uspěli v Písku, v Brandýse nad Labem a Staré Boleslavi, v Mariánských Lázních jsme obhájili post starosty a zvítězili. Je tedy vidět, že se vám líbí, jak pro vás pracujeme,“ komentoval výsledek šéf Pirátů Ivan Bartoš.

„Zvítězili jsme v Mariánských Lázních, kde jako na jediném místě máme od posledních voleb do komunálu starostu! Zdá se, že jsou tedy místní občané s naší prací spokojeni,“ radovali se Piráti na twitterovém profilu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Starosta Mariánských Lázní Martin Kalina (Piráti).

O tom, jestli se hlasy přepočítají, rozhodne Krajský soud v Plzni.

Reklama

Výběr článků

Načítám