Hlavní obsah

Petr Venhoda za ANO složil poslanecký slib. Nahradil Martina Stropnického

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanecký slib v úterý odpoledne v úvodu schůze Sněmovny složil Petr Venhoda. V lavici dolní komory tak nahradil Martina Stropnického, který se připravuje na post diplomata v Izraeli.

Foto: archiv Petra Venhody

Petr Venhoda

Článek

Petr Venhoda je členem hnutí ANO od roku 2011. Od září 2016 je členem dozorčí rady akciové společnosti Pražská plynárenská distribuce a od června 2017 je zde místopředsedou. Současně kandiduje v Praze 3 a uchází se zde o post starosty.

Ve volbách do Sněmovny skončil jako druhý náhradník, ale poté, co mandát složil Martin Stropnický a ještě před ním Robert Pelikán, kterého nahradila Monika Čevíčková, dostala se řada na Venhodu. [celá zpráva]

Stropnický bude podle Babiše chybět

Končící Martin Stropnický byl jednou z hlavních tváří ANO a zároveň místopředseda hnutí. Po Sněmovně se mu prý stýskat nebude. „Z pozice velvyslance budu určitě se Sněmovnou v kontaktu, především s jejím zahraničním výborem, takže není důvod,” uvedl. [celá zpráva]

Stropnický rezignoval i na pozici místopředsedy hnutí, řadovým členem strany zůstává.

Premiér Andrej Babiš řekl, že Stropnický bude hnutí určitě chybět. „Pan Stropnický byl představitelem určité názorové vlny, jeho názor byl vždy užitečný,” řekl Babiš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám