Hlavní obsah

V pátek a o víkendu nepojede část trasy C pražského metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Od pátku do neděle bude přerušen provoz linky C pražského metra mezi stanicemi Kačerov a Pražského povstání. Dopravní podnik se chystá měnit pražce a část vlakového zabezpečovače. Cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu XC.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Mezi stanicemi metra C Pražského povstání a Kačerov musíme demontovat stacionární části vlakového zabezpečovače, vyměnit dosluhující dřevěné pražce za železobetonové a upravit kolejový svršek s cílem snížit hladinu hluku z provozu v okolní zástavbě,“ popsal důvody výluky technický ředitel dopravního podniku Oldřich Vytiska.

Dopravní podnik zavede náhradní autobusovou dopravu XC a posílí linky 135 a 196.

Foto: DPP

Cestujícím budou u uzavřených stanic k dispozici informátoři, kteří jim případně poradí.

Výluka ve stejném úseku proběhla již letos v červenci. Tehdy se rovněž měnily pražce a připravovala se technologie pro provoz mobilního signálu v tunelech. [celá zpráva]

Úsek linky C mezi Kačerovem a Florencí je nejstarším a nejvytíženějším v systému pražského metra. Otevřen byl v roce 1974. Od roku 1978 jezdí soupravy mezi Dejvickou a Náměstím Míru.

DPP v posledních letech využívá svátky a prodloužené víkendy k výměně pražců a výhybek v nejstarších úsecích na trasách C a A.

Reklama

Související články

Metro na trase A tři dny nepojede

Pražské metro od sobotního rána do pondělní půlnoci nepojede na trase A mezi stanicemi Depo Hostivař a Náměstí Míru. V úseku s výlukou se budou vyměňovat dvě...

Výběr článků

Načítám