Hlavní obsah

Malá: Nečekala jsem, že novináři budou studovat 13 let starou práci o králících. Svědomí mám čisté

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO) se v úterý vyjádřila ke zjištění Práva, že opsala část své diplomové práce. Uvedla, že svědomí má čisté a že nečekala, že by novináři studovali 13 let starou práci o králících.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Taťána Malá na jednání Poslanecké sněmovny.

Článek

„Lidé mě varovali, že po mně novináři půjdou, ale že kvůli mému angažmá na ministerstvu spravedlnosti začnou detailně studovat 13 let starou práci o králících, to jsem popravdě nečekala,“ konstatovala Malá v prohlášení, které Novinkám poskytla tisková mluvčí hnutí ANO.

Malá dále zdůraznila, že nemá problém si práci kdykoliv obhájit. Zopakovala, že na diplomové práci tvrdě dřela a strávila na ní mnoho času.

Za sebe mám ale absolutně čisté svědomí
Taťána Malá

„Tu na Mendelově univerzitě jsem dělala ve velmi úzkém kontaktu s vedoucím práce, který mi poskytoval většinu podkladů na její teoretickou část. Následně jsem ji ústně obhájila i před oponentem s hodnocením, ze kterého už tenkrát vyplynulo, že má originální metodiku i závěry,“ uvedla ministryně.

Dodala, že je možné, že jako studentka nebyla vždy bezchybná. „Za sebe mám ale absolutně čisté svědomí a moc mě mrzí, co se kolem mě v médiích rozjelo. Ještě více líto mi je ale toho, jak média bombardují univerzity, kde jsem studovala. Za to se jim alespoň na dálku moc omlouvám,“ uzavřela.

Babiš: Malá nepodvádí

Premiér Andrej Babiš (ANO) na dotaz Novinek, zda mu nevadí, že má ve vládě ministryni, která podváděla, odpověděl: „Paní Malá nepodvádí”.

„Myslím, že 13 let stará diplomka z králíků rozhodně neovlivní práci paní Malé na ministerstvu,” doplnil později šéf vlády.

Rektorka brněnské Mendelovy univerzity Danuše Nerudová přitom v úterý Právu řekla, že diplomová práce Malé z dnešního pohledu je plagiát. [celá zpráva]

Ministryně ve své práci z roku 2005 prý prokazatelně opsala 11 stran z textu studentky Zity Pavlišové, která práci na podobné téma - tedy o podmínkách chovu králíků - sepsala o dva roky dříve.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám