Hlavní obsah

Komunisti narovnají vládě páteř, tvrdí Konečná

Záměr premiéra a lídra ANO Andreje Babiše sestavit menšinovou vládu s ČSSD, kterou budou tolerovat komunisté, začíná narážet na požadavky, kterými KSČM své hlasy podmiňuje. Komunisté odmítají posilování zahraničních armádních misí, a jak před pár dny zmínila europoslankyně a místopředsedkyně KSČM Kateřina Konečná, hodlají vládě „narovnávat páteř”.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředsedkyně KSČM Kateřina Konečná

Článek

Konečná, která se na nedávném sjezdu komunistů ucházela i o post předsedkyně, hájila zapojení své partaje do podílu na vládě tím, že jde primárně o plnění programových požadavků.

„Byli jsme jedni z mála ochotných jednat o tom, pokud budou splněny naše programové požadavky, že do toho prostě půjdeme,” popsala motivaci komunistů umožnit vznik kabinetu, v jehož čele patrně bude stát trestně stíhaný miliardář.

Podle europoslankyně je důležitější pokusit se zajistit nezvyšování spoluúčasti pacientů a naopak navyšování důchodů. Počítá přitom s tím, že Babiš bude „vykřikovat, jak to bude jeho dílo”

„Ale my budeme ten, kdo narovná páteř vládě. Pokud toto má být naše role v tuto chvíli, tak se s tím musíme umět poprat,” dodala Konečná.

Prozatím KSČM oznámila, že vláda může zapomenout na podporu, pokud by posilovala zahraniční mise české armády. To způsobuje vrásky vyjednavačům ANO a ČSSD. [celá zpráva]

Anketa

Vadí vám účast KSČM na vládě?
Ano
57,9 %
Ne
42 %
O politiku se nezajímám
0,1 %
Celkem hlasovalo 7034 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám