Hlavní obsah

Fiala: Koalice ANO, komunistů a SPD stejně už dávno spolehlivě funguje

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní lánská schůzka prezidenta Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem (ANO) nepřinesla nic překvapivého, komentoval jednání předseda ODS Petr Fiala. Neformální koalice ANO, SPD a komunistů podle něj spolehlivě už dlouho funguje. Šéf ČSSD Jan Hamáček zase uvedl, že pokud by byli extremisté z SPD ve vládě, poškodí to reputaci Česka.

Foto: plk, Právo

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

Po krachu s ČSSD Zeman Babišovi doporučil, aby o budoucí vládě vyjednával s SPD a komunisty.

„Neformální koalice ANO, KSČM a SPD spolehlivě funguje od vyhlášení voleb. Prezident Miloš Zeman je jejím hlavním architektem. Není proto nic překvapivého na tom, že ji preferuje i nadále,“ komentoval to Fiala.

Podle něj je na Andreji Babišovi, zda chce převzít zodpovědnost za vládu s extremisty a s komunisty. „ODS je alternativou vůči ANO, nebude dělat žádný doplněk vládě s trestně stíhaným premiérem, který má v záloze SPD a KSČM,“ dodal Fiala.

Šéf soc. dem. Hamáček se vymezil vůči hnutí Tomia Okamury. „Extrémisté z SPD ve vládě by poškodili reputaci ČR v Evropě. Pokud s nimi Andrej Babiš bude vyjednávat, potvrdí, že mu nejde o práci pro lidi, ale jen a pouze o funkci premiéra,“ zhodnotil.

ČSSD podle něj nabízela možnost funkční vlády. „Ale osobní zájmy Andreje Babiše pro něj byly víc než prospěch země,“ zdůraznil Hamáček.

Podle šéfa TOP 09 Jiřího Pospíšila prezident Zeman nepřekvapil a pokračuje doba hájení Andreje Babiše.

Výběr článků

Načítám